Annons

Annons


Ricotta- och blåbärspannkakor

Gjorde egen ricotta häromdagen (Monica). Det är faktiskt superenkelt! Receptet kommer här på bloggen inom en snar framtid – annars kan ni alltid köpa vår bok Från grunden. : ) Hur som helst, jag hade lite av ricottan kvar så jag testade att slänga ner den i en pannkakssmet tillsammans lite blåbär och jisses vad gott det blev.  Är man en riktig instagramproffs så ska man lyckas plåta ca 30 pannkakor som står staplade. Ni får dock hålla till godo med endast sex… Det gjorde iallafall barnen – som åt som om de aldrig hade fått mat förut! Det slutade med att jag och Henrik fick en ynka pannkaka var – som vi njöt med andakt. Tills att Ines drog iväg en blåbärspannkaka på vårt vita nymålade vägg. Måltider med en 5-åring och 1 1/2-åring är inte direkt rofyllda. Tur att de är så söta de små liven… : )

Annons

Ricotta- och blåbärspannkakor

2 1/2 dl ricottaost
2 dl filmjölk
2 ägg, delade
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
1 – 2 dl blåbär

smör till stekning
florsocker

 

Blanda ricottaost, filmjölk och äggulor i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna i en ren bunke och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Tillsätt blåbären och vänd ner dem försiktigt.

Smält smör i en stekpanna, häll upp ca 1/2 dl smet för varje pannkaka. Stek över medelhög värme. När smeten börjar ”bubbla” är det dags att vända på pannkakan. Stek dem gyllenbrun på både sidor.  Strö över lite florsocker och servera direkt.

Vi brukar alltid äta våra pannkakor med massor av smör och lönnsirap!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
annonssamarbete med laroche