Annons

Annons


Ajo blanco – Kyld mandel- och vitlökssoppa

Hej sol och värme. Du är efterlängtad. Och för att fira din ankomst bjuder vi på en ”vit gazpacho” – en kyld och svalkande krämig mandel- och vitlökssoppa.

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

Foto Jenny Grimsgård

 

 

Ajo blanco (Mandel- och vitlökssoppa)
ca 4 portioner

3 dl mandel, skållad och skalad
2 vitlöksklyftor
150 g dagsgammalt vitt bröd
1/2 dl jungfruolivolja
2 msk vit balsamico
ca 6 dl iskallt vatten
salt

ca 12 gröna druvor
rostad flagad mandel till garnering

Kör mandel, vitlök och bröd i en matberedare. Häll sakta i oljan medan massan blandas. Tillsätt vit balsamico och det kalla vattnet och blanda till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Annons

Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med halverade och urkärnade druvor samt mandelflagor. Servera direkt.

Tips. Soppan kan även med fördel ställas in i kylen en stund för att bli ännu kallare.

 

 

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin