Annons

Annons


Bulgursallad med varmrökt lax, fänkål, melon och wasabikräm

Häromdagen rökte jag (Monica) min första fisk. Med den gjorde jag denna fräscha bulgursallad.

Bulgursallad med varmrökt lax, fänkål, melon och wasabikräm

Bulgursallad med varmrökt lax, fänkål, melon och wasabikräm

Bulgursallad med varmrökt lax, fänkål, melon och wasabikräm

Bulgursallad med varmrökt lax, fänkål, melon och wasabikräm

Det går lika bra förstås att köpa färdigrökt fisk.

ca 4 portioner

4 portioner kokt bulgur, kall
1 cantaloupe-melon (eller annan melon)
1 fänkål
300-400 g varmrökt lax
sallad

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2-3 tsk wasabi

Kärna ur, skala och skär melonen i bitar. Hyvla/strimla fänkålen tunt. Pilla sönder fisken i mindre bitar.

Blanda bulgur med fänkål och melon. Blanda sedan försiktigt ner fisken. Lägg upp allt på en bädd av sallad på ett serveringsfat.

Blanda majonnäs, crème fraiche och wasabi.

Servera salladen med dressingen bredvid.

 

Annons

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin