Annons

Annons


Chokladbollens dag!

Idag är det chokladbollens dag och det måste man självklart fira! Vi har tidigare delat med oss av vårt recept på chokladbollar gjorda på dadlar och jordnötssmör, men de är så grymt goda så de är väl värda att bjuda på igen!


Chokladbollar med dadlar, jordnötssmör och kokos

ca 15 bollar

200 g dadlar utan kärna
3 msk kakao
2 msk osötad jordnötssmör
1 dl havregryn
1-2 msk starkt kaffe
ev. en nypa salt

ca 1 – 1/2 dl kokosflingor att rulla bollarna i

Kör dadlarna i en matberedare till en slät massa.

Annons

Tillsätt kakao, jordnötssmör, havresmör, kaffe och ev en nypa salt. Fortsätt köra till en slät massa. Rulla bollarna i kokos (om ni inte hinner äta upp all goda smet….).

Förvara i kylskåp.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
annonssamarbete med laroche