Annons

Annons


Coffee Cake with Almond Crumble

Det är lätt att tro att det är kaffe i amerikansk "Coffee Cake" - men kakan har fått sitt namn helt enkelt för att den ska ätas tillsammans med en god kopp kaffe! Coffee Cake är en storfavorit hos oss som vi gärna varierar på många sätt! Mandeln kan självklart bytas ut mot andra nötter som pekannöter, valnötter eller hasselnötter. Vill man göra kakan lite mer saftigare, tillsätt lite blåbär eller finhackad äpple på strösslet.

 

 

Coffee Cake with Almond Crumble
ca 10-12 bitar

125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 ½ dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Mandelströssel
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl farinsocker
3/4 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
3 dl grovhackade mandlar

 

Annons

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund hålform.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Nyp ihop ingredienserna till en smulig strössel.

Häll hälften av smeten i formen. Strö över hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.

Grädda kakan i ca 45 minuter, eller till en provstick är torr. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg.

Låt kakan svalna i formen.

Njut av kakan tillsammans med en god kopp kaffe!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin