Annons

Annons


Laxrullar med Creme Bonjour Wasabi, avokado, sesamfrön och gari

I samarbete med Crème Bonjour har vi tagit fram ett recept med en av deras nya produkter – Crème Bonjour Wasabi. För oss är wasabi och lax en självklar kombination. Wasabi används ofta i det japanska köket och vi har då inspirerats att göra små tilltugg i form av laxrullar fyllda med wasabi-färskost och avokado, rullad i sesamfrön och toppad med lite inlagd ingefära (gari) och salladslök. Lätt som en plätt att göra och fantastiskt gott – gärna tillsammans med ett glas kallt Riesling!

Trevlig helg!

Annons

Wasabi creme bonjour

Laxrullar med Crème Bonjour Wasabi, avokado, sesamfrön och gari
ca 12 rullar

ca 300 g kallrökt lax, skivad
ca 100 g Crème Bonjour Wasabi
1/2 avokado
ca 1-2 msk sesamfrön, vita och svarta
gari (inlagd ingefära)
skivad salladslök till garnering

Lägg en bit plastfolie på en skärbräda och lägg ut laxskivorna omlott på folien. Bred ut Wasabi- färskosten på laxen. Skala och skiva avokadon i tunna skivor. Fördela avokadon på färskosten. Rulla med hjälp av plastfolien ihop till en rulle. Låt rullen ligga i kylskåpet i minst 30 minuter.

Ta bort plasten och strö över de vita och svarta sesamfröna runtom laxrullen. Skär rullen i ca 2 cm breda skivor med en vass kniv. Garnera med gari och salladslök.

Servera som den är eller på runda rostade brödbitar, ifall man vill ha lite matigare munsbitar!

För mer inspiration och recept!

** I samarbete med Crème Bonjour**

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin