Annons

Annons


Löjromscheesecake med räkor

Vi fortsätter med tema FEST här på bloggen där vi tipsar om goda och somriga tilltugg och bufférätter som garanterat kommer att imponera på dina gäster!

Denna goda och somriga löjromscheesecake passar perfekt att servera på studentmottagningen eller sommarfesten. Den kan antingen göras i mini-pajformar och då får man små pajbitar i tilltuggsformat eller i större pajformar – då kan man servera den som lite större tårtbitar på t ex en buffé eller med lite sallad bredvid som en förrätt.

Annons

Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat som ni har möjlighet att vinna här på bloggen!

Vi har även listat några tips på hur man fixar den bästa festen.

LÖJROMSCHEESECAKE MED RÄKORFoto Roland Persson

.

LÖJROMSCHEESECAKE MED RÄKOR

 

ca 32 mini-pajbitar alt ca 16 pajbitar

ca 200 g kavring
75 g smör, smält
4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
½ rödlök, finhackad
ca 80 g löjrom eller stenbitsrom
1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaft
salt och vitpeppar
32 räkor (ca 300 g räkor med skal)
1 dl finhackad gräslök till garnering
skivade rädisor till garnering

 

1. Klä fyra små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 cm i diameter, med plastfolie.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.

4. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.

5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen.

6. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar. Skala räkorna.

7. När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien. Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar.

8. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.

I FÖRVÄG: Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera med räkor, gräslök och rädisor några timmar före servering.

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
annonssamarbete med laroche