Annons

Annons


Nudel- och grönsakssoppa

Idag gör jag (Monica) en rensning i kylskåpet och lagar en god och mustig grönsakssoppa. Ibland är jag ambitiös och låtar grönsakerna koka olika tid så att de alla blir perfekt tillagade. Idag är jag dock lite lat och slänger ner allt på en gång.

Annons

Det blir gott det med!

 

Nudel- och grönsakssoppa
ca 6 portioner

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressad
e
1 msk olivolja
2 morötter, tärnade
1 liten zucchini, tärnade
1/2 spetskål, strimlad
150 g sugar snaps, skuren i bitar
150 g haricots verts, skuren i bitar
100 g champinjoner, skuren i bitar
250 g körsbärstomater, skuren i klyftor
1/2 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk timjan
1 ½ – 2 liter grönsaksbuljong
1 dl persilja, finhackad

ca 250 g äggnudlar
persilja till garnering


Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull i några minuter.

Tillsätt alla grönsaker, chili, timjan och buljong.  Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. 

Under tiden, koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.

När grönsakerna är genomkokta, tillsätt ev lite mer buljong i soppan om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Hälls upp soppan i skålarna och garnera med persilja. Servera direkt.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin