Annons

Annons


Och vinnaren är….

Oj, oj, oj  vad många som har deltagit i vår tävling där man kunde vinna vår senaste kokbok ”Från Grunden med Systrarna Eisenman”!  TACK för all bidrag med fina och roliga motiveringar! Som vanligt var det oerhört svårt att välja en vinnare.

GRATTIS AMANDA ISAKSSON! Du har vunnit ett signerat ex av Från Grunden!

Blir inte ledsen om ni inte vann. Håll koll på vår Instagram @eisenmansisters för att vi kommer att tävla ut fler böcker snart!

Det rätta svaret på frågan  ”hur många kg godis och choklad äter vi svenskar per person/per år?” är: 17 kg! Men tänk vad mycket godis man kan göra själv. Vi har en massa härliga recept på godis i boken, bl a vår variant på punchknappar som vi kallar för punchisar!

Foto: Helen Pé


Punschisar

ca 30 stycken

3 dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl kakao
100 g smör
1 – 2 msk punsch
ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel) till garnering

Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i matberedare. Rulla till bollar som sedan får stelna i kylen i cirka 1 timme.

Smält chokladen. Dela varje boll på mitten och doppa varje halva i choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och garnera med strössel. Låt stelna.

Annons

I en lufttät burk i kylen håller de i 1 – 2 veckor, i frysen i cirka 3 månader.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin