Annons

Annons


Panzanella caprese

Här kommer dagens vegetariska recept där vi har kombinerat två av våra italienska favoritsallader – panzanella och caprese. Den kan serveras som en matig sallad för sig själv eller passar perfekt på en italiensk buffé. Buon appetito!

Caprese panzanella

Annons

 

Panzanella Caprese
ca 2-3 portioner som sallad

½ rödlök
½ gurka
ca 50 g dagsgammalt lantbröd
2 dl svarta oliver
5 msk stora kapris
5 tomater
2 paket mozzarella 

 Dressing
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk rödvinsvinäger
1 nypa socker
ca 3 -4 msk hackad basilika
salt och svartpeppar

basilikablad för garnering

 

Skala rödlöken, halvera och skiva. Dela gurkan, kärna ur och skiva. Skär brödskivorna i små kuber. Skiva tomaterna och mozzarellan.

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda ihop brödbitarna med nästan all dressing. Låt stå i minst 1 timme innan servering.

Rör ihop brödbitarna med rödlök, gurka, oliver och kapris. Smaka av med salt och peppar. Varva tomaterna och mozzarellan på ett stort fat. Lägg bröd- & grönsaksblandningen uppå, ringla över resten av dressingen och strö över nymalen svartpeppar.  Garnera med basilika.

 

Caprese panzanella

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin