Annons

Annons


Quinoa- och kikärtsbollar

Dessa goda quinoa- och kikärtsbollar kan antingen serveras som ett vegetariskt alternativ till köttbullar – dvs med potatis, brunsås och lingon eller helt enkelt med en grönsallad. Vi tycker även det är gott att stoppa dem i pitabröd med lite grönsaker och fetaost.

Annons

kikartsbollar9316

Foto Helén Pe

Quinoa- och kikärtsbollar

ca 30 stycken

2 dl quinoa
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 dl hårdpackad persilja
1 burk kokta kikärtor á ca 400 g
2 msk tahini
2 msk maizena
2 msk ströbröd
salt och svartpeppar
olivolja till stekning

Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Använd grönsaksbuljong istället för vatten. Låt det färdigkokta quinoan svalna.

Skala och finhackad lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter. Låt svalna något.

Finhacka persiljan.

Kör kikärtor och tahini i en matberedare till en slät röra. Blanda kikärtsröran med quinoa, lök, persilja, maizena, ströbröd och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter.

Rulla quinoa- och kikärtsröran till bollar. Stek i olivolja i en stekpanna tills bollarna blir gyllenbruna runtom. Servera varma.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin