Annons

Annons


Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Varsågod! Veckans vegetariska! I detta recept används brie men i just den tartletten som ni ser på bild har vi faktiskt använt den vitmögelosten som vi kommer ha recept på i vår kommande bok som handlar om att laga mat från grunden. Spännande va – att man kan göra egen ost. Och den var sååå god!

Annons

 

 

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

Smördegstartlette med fikon, brie, valnötter och honung

4 portioner

320 g smördeg
6 färska fikon
200 g brie
ca 1/2 dl hackade valnötter
1 lättvispat ägg

honung

Värm ugnen till 200 grader.

Om du använder smördegsplattor, kavla ut dem något och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Skär osten i skivor och fikonen i skivor. Fördela osten och sedan fikonen på smördegen. Lämna en kant på ca 2 cm runtom. Strö över valnötterna.  Pensla kanten med det vispade ägget. Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun.

Ringla över honungen. Servera med sallad.

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
annonssamarbete med laroche