Annons

Annons


Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter, prosciuttochips och ädelostdressing

Igår fyllde Lisas man Lars år så Lisa och barnen överraskade honom med hummer och champagne – samt sällskap av mig (svägerskan) plus barn och svärmor. Som ni förstår var det inte direkt en Flashdance moment – se bild längst ner. (Ni som är lite yngre och inte har sett filmen förstår nog inte referensen).  Allt smakade hur som helst jättegott – trots kaoset som uppstår när man ska förtära en måltid i sällskap med 5 barn. Humrarna (från Ekofisk) var stora och fina och Lisa hade även gjort skagenröra, tryffelmajonäs och lagt fram lite ostar och kallskuret.

Annons

Dagens lunch (alt middag) Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter, prosciuttochips och ädelostdressing blir inte fullt lika flådig – men man kan ju trots allt inte äta hummer och dricka champagne varje dag. Eller…

Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter, proscuittochips och ädelostdressingFoto Jenny Grimsgård

.

Spenatsallad med kamutvete, päron, pekannötter,
prosciuttochips och ädelostdressing

2 dl kamutvete
ca 8 skivor prosciutto
2 päron

2 dl pekannötter
100 g ädelost
2 dl crème fraiche
200 g färsk babyspenat

Tillaga kamutveten enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

Gör i ordning proscuittochipsen. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut prosciuttoskivorna på folie eller bakplåtspapper och grilla i ugnen i ca 5 minuter eller till de börjar bli knaperstekta. Håll uppsikt så de inte bränns. Låt svalna på hushållspapper och bryt i mindre bitar.

Halvera päronen. Kärna ur och skär i skivor.

Rosta nötterna i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.

Mixa ädelost och crème fraiche till en dressing

Lägg upp spenaten på ett stort fat eller 4 assietter. Fördela kamutvete, päron, prosciuttochips och nötter ovanpå. Ringla över dressingen eller servera bredvid.

.

57612

Vi såg inte direkt ut så här när vi åt hummern igår…

:

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin