Annons

Annons


Världens godaste chokladknäcksnittar

Knäckiga chokladsnittar är nog en av våra (båda två) absolut favoritkakor! Så fort vi ska baka inför ett speciellt tillfälle blir valet nästan alltid dessa. Man har oftast alla ingredienser hemma, de går snabbt att göra (helst dubbelsats) och blir garanterat älskad av alla!

Chokladbaka, Fem sorters kakor. BestŠllare: Maria WigurFoto Jonny Lindh

Världens godaste chokladknäcksnittar
ca 16 kakor

125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g mörk choklad till garnering

Värm ugnen till 175 grader.

Annons

Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.

Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna något. Skär längden i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Smält chokladen och ringla över kakorna.

 

chokladnittar

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin