Annons

Annons


Äggnudlar med gröna grönsaker

Jag (Lisa) har upptäckt att några av mina favoritgrönsaker är gröna – grönkål, broccoli, haricots verts och spenat. Att de alla är supernyttiga är också förstås ett stort plus! Grönt är skönt, och gott!

IMG_0147
Stir-fry nudlar med broccoli, haricots verts, grönkål och spenat
4 portioner

ca 400 g äggnudlar
4 salladslök
1-2 msk neutral olja
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 300 g broccoli
150 g haricots verts
ca 100 g grönkål
3 msk vatten
ca 50 g färsk babyspenat
ca 1/2 dl rostade sesamfrön till garnering

Sås
2 msk kinesisk soja
1 msk lönnsirap eller honung
2 tsk fisksås
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 – 1 tsk chiliflingor

Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

Ansa salladslöken. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skär eller bryt broccoli i mindre buketter. Riva av grönkålen från den grova stjälken. Rör ihop ingredienserna till såsen.

Annons

Värm olja i en stekpanna och stek salladslöken på hög värme tills de får lite färg, utan att brännas. Lägg åt sidan.

Fräs lök och vitlök i några minuter i stekpanna. Tillsätt broccoli, haricots verts och grönkål. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt grönsakerna ångas i 2-3 minuter.  Tillsätt såsen, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner spenat och nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar. Servera och strö över de rostade sesamfröna.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin