Annons


Chokladbollar med dadlar och jordnötssmör

Vi vet inte om det är de amerikanska generna i oss, men vi älskar jordnötssmör. I alla dess former. På en macka med sylt. I en hemgjord musli. En klick på morotsstavar. Eller på en sked direkt ur burken. Dessa smaskiga chokladbollar gjorda på dadlar, kakao och havregryn har fått en helt ny dimension - med smak av jordnötssmör!


Chokladbollar med dadlar, jordnötssmör och kokos

ca 15 bollar

200 g dadlar utan kärna
3 msk kakao
2 msk osötad jordnötssmör
1 dl havregryn
1-2 msk starkt kaffe
ev. en nypa salt

ca 1 – 1/2 dl kokosflingor att rulla bollarna i

 

Kör dadlarna i en matberedare till en slät massa.

Annons

Tillsätt kakao, jordnötssmör, havresmör, kaffe och ev en nypa salt. Fortsätt köra till en slät massa. Rulla bollarna i kokos (om ni inte hinner äta upp all goda smet….).

Förvara i kylskåp.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin