Annons

Annons


En fantastisk morsdag

I söndags var det morsdag och vilket fantastiskt fint väder dagen bjöd på. Dessutom blev jag (Lisa) ordentligt firad! Vaknade till en klarblå himmel och strålande sol med kaffe på sängen. Sedan ”tvingade” barnen ut mig från huset för att de skulle ordna en överraskning. Så efter jag kom hem från en skön löpartur längs Edsvikens strand, hade barnen (tillsammans med Lars) dukat fram brunch i trädgården. Lea hade förberett en färgglad frukttallrik – titta vad vackert!

Annons


Sedan blev jag serverade en variant av min favorit brunchrätt : ”Eggs Benedicte” – rostat bröd med rökt skinka, grillad sparris, stekt spenat, pocherat ägg toppad med hollandaisesås. Och till det serverades Mimosa – färskpressad apelsinjuice med en skvätt champagne.  Så ljuvligt gott!

Lars och barnen hade också gjort jordgubbsmoothies och fattiga riddare med lönnsirap.


Vilken lyxig start på dagen!

Eftersom vi hade redan varit lediga i 3 dagar och fixat för fullt i trädgården, kunde vi verkligen ta det lugnt och slappa i solen hela familjen tillsammans. Barnen hade ställt i ordning spa i trädgården, så jag fick fotbehandlingen och massage. Riktigt skönt!

Våren är verkligen den bästa tiden på året när man bor i hus. Det är fantastiskt att få uppleva naturen komma till liv så nära inpå till skillnad från när vi bodde i lägenhet i stan. Varje dag går jag ut och kikar på pionbuskarna som växer så det knakar, tar en titt i pallkragarna för att se om salladen eller spenaten har kommit upp ur jorden, förundras över hur rabarbern, libbstickan och gräslöken växer så fort. Och de ljuvliga äppelträden som står i blom!

Liljekonvaljerna i min trädgård – ett underbart vårtecken!


På eftermiddagen kom vår mamma Helene hem till oss för att äta morsdagsmiddag. Min man Lars är lika matintresserad som jag och hade lagat en fenomenal 3-rätters. Efter 20 år tillsammans så kan man lugnt säga att han vet vad jag gillar!

Färskpotatis, grillad sparris, rostad schalottenlök, brynt smör, dill

Potatisen serverades med en klick gräddfil och löjrom.


Och iskallt champagne. Min favoritchampagne! Krispig, lagom torr, lagom sött – himmelskt gott helt enkelt!

Till varmrätt lagade han Pasta Vongole. En av min absoluta favoriträtter.


Barnen fick bestämma efterrätt och då blev det kokosplättar, vaniljglass och färska bär. Desserten slank ner så snabbt så vi hann inte ta någon bild….

Vilken dag – jag fullkomligt njöt!

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Zeta
Annonssamarbete med Marabou