Annons

Annons


Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

Veckans vegetariska är helstekt blomkål med parmesan, rostade hasselnötter och solroskärnor! Trevlig vecka på er!

blomkal-parmesan


Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

.

1 blomkål
100 g rumsvarmt smör
ca 50 g parmesan
ca 1/2 dl rostade hasselnötter
ca 1/2 dl rostade solroskärnor
hackad gräslök till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.

Annons

Riv parmesanen. Grovhacka de rostade hasselnötter och solroskärnorna. Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter. Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna. Garnera med gräslök. Servera varm, gärna med en fräsch sallad.

helstekt-blomkal

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin