Annons

Annons


Kokospavlova med mangosorbet, yoghurtgrädde och hallon

Idag firar vi alla fantastiska mammor, särskilt vår egen matmamma Helene. Det är från henne vi har fått vårt stora matintresse. Vår mamma har alltid funnits där för oss, i vått och torrt, oavsett vart i världen vi eller hon har befunnit sig. Hon har alltid prioriterat oss barn och hennes barnbarn, och det är vi oändligt tacksamma för. Pavlova är en av hennes favoritdesserter, så idag bjuder vi på en kokospavlova med yoghurtgrädde, mangosorbet och frusna hallon! Så otroligt gott! Perfekt att servera som dessert till mor idag!

.

Kokospavlova med mangosorbet, yoghurtgrädde, hallon och färsk mynta
ca 6 portioner

.

Kokospavlova
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk ättiksprit
1 dl kokosflingor

Yoghurtgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
mangosorbet
färsk mynta till garnering

Värm ugnen till 125 grader (varmluftsugn).

Annons

Gör i ordning ett varmt vattenbad. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren värmetålig bunke tills den börjar blir en fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Vispa över ett varm vattenbad till tills marängen når 63 grader. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng, tills den kallnar.

Rita på ett bakplåtspapper 6 cirklar, ca 7 cm i diameter. Klicka marängmassan i cirklarna och forma små korgar. Grädda marängerna i ugnen i ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.

Blanda turkisk yoghurt med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda försiktigt med yoghurten. Bred ut krämen i marängkorgarna. Lägg sedan på en kula mangosorbet och några hallon.

Garnera med färsk mynta.

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Zeta
Annonssamarbete med Marabou