Annons


Krämig pastasallad med tonfisk, mangochutney, babyspenat och avokado

Efter att ha stått och gjort diverse pastasallader varje dag under de 8 år då vi drev The Cookbook Café, så har vårt tycke för pastasallad svalnat något. Däremot är denna pastasallad med tonfisk och mangochutney en av dem som har fått en ”revival” hos oss den senaste tiden. Den är perfekt som picknickmat eller att ta med till stranden!

.

pastasallad

.

Krämig pastasallad med tonfisk, mangochutney, babyspenat och avokado

4 portioner
400 g pasta
2 burkar tonfisk á 200 g, avrunnen
1 dl mangochutney
1 dl créme fraîche
1 msk majonäs
100 g baby spenat
1/2 gul paprika
1/2 rödlök

1 avokado
salt och peppar

Koka pastan al dente. Skölj med kallt vatten. Rör ihop tonfisk, mango chutney, créme fraiche och majonäs. Blanda tonfiskröran med pasta och spenat. Smaka av med salt och peppar.

 Skiva rödlöken. Skär avokado och paprika i bitar.

Blanda ner rödlök och paprika i pastasalladen och garnera  med avokado.

.

Här är en annan pastasallad, Krämig pastasallad med sweet chilisås, rostbiff och avokado, från The Cookbook Café-tiden som vi också fortfarande lagar då och då. (Dock har vi här använt nudlar istället för pasta – men det går bra att använda vilket som).

Annons
Nudelsallad med rostbiff

Foto Jonny Lindh

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin