Annons

Annons


Pappardelle med korv, körsbärstomater & parmesan

När vi jobbade på charcuterie-kapitlet i vår bok Från grunden fick vi ovärderlig hjälp från korvmästaren Jon Randow på Korvhantverk Stockholm.  Jag (Monica) kontaktade honom då jag otaliga gånger hade köpt deras korvar som är vansinnigt goda. Jag gillar även namnet korvHANTVERK då, är det något jag har lärt mig under tiden vi skrev boken, så är det att korvtillverkning är verkligen just ett hantverk som man ska ha respekt för. Vi vill dock påpeka att det är fullt möjligt att lyckas även för oss ”hobby-korvstoppare”.

Annons

Vi ska inte stoppa egen korv till detta recept utan jag har använt min favoritkorv från Korvhantverk – smaksatt med rostad vitlök, chili och citron (deras parmesankorv är också en höjdare…). Korven serverar jag tillsammans med pappardelle, brynt smör, ugnsbakade körsbärstomater, parmesan, krispig salvia och kanderade citronskal. Kanske en av våra bästa recept hittills – om jag får säga det själv!

Pappardelle med korv, brynt smör, ugnsbakade körsbärstomater, parmesan, krispig salvia och kanderade citronskal

Om du inte kan få tag på Korvhantverks korv så funkar även salsiccia till denna rätt. Tänk på att det är en del moment i receptet – av vilka vissa tar lite tid. Läs igenom receptet och alla dess moment innan du börjar.

ca 4 portioner

4 portioner pappardelle (gärna hemgjord)
500 g  färsk korv
500 g ugnsbakade körsbärstomater
200 g smör
2 krukor färsk salvia
kanderade citronskal
parmesan
flingsalt och nymalen svartpepper

Gör först i ordning de ugnsbakade körsbärstomaterna och de kanderade citronskalen (se länkar i ingredienslistan).

Värm ugnen till 175 grader. Lägg korvarna på en plåt. Grilla dem i ugnen i 20 – 30 minuter.  Vänd efter halva tiden för att få en stekyta på både sidor. (Gör ett snitt i korven för att kontrollera att den är genomstekt).

Under tiden, smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. Tillsätt salvian och fritera tills de är krispiga, i omgångar, precis mot slutet. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen och häll upp det i en skål eller kanna. (Om smöret ligger kvar i kastrullen kommer det försätta brynas och kanske brännas.) Lägg salvian på hushållspapper.

Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt rinna av. Skär korven i skivor och blanda med pastan. Lägg upp pastan på tallrikar. Ringla över det brynta smöret och toppa med körsbärstomater, hyvlad parmesan, salvia samt citronskal. Salta och peppra. Servera direkt.

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Zeta
Annonssamarbete med Marabou