Annons


Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Snart är grönkålssäsongen över och vi får tålmodigt vänta tills nästa vinter. Passa på att göra denna goda pasta med grönkål innan den försvinner helt från grönsaksdisken.

Grönkålspasta

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

4 portioner

2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
100 g riven parmesan (ca 2 dl)
5 msk rostade pinjenötter
1 tsk rivet citronskal
en skvätt färskpressad citronsaft
flingsalt och nymalen svartpeppar

400 g valfri pasta

hyvlad parmesan till garnering

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.

Annons

Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop. Häll av vatten från pastan. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen samt parmesan, pinjenötter, citronskal och citronsaft. Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.

Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

Ännu godare blir det om man gör hemgjord färsk pasta. Receptet finns här!

Hemgjord pasta

.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin