Annons

Annons


Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

Än finns det plommon att hitta i frukthyllan i matbutikerna, så vi har passat på att göra världens enklaste och kanske godaste plommonpaj med kardemumma och smuldeg.

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

ca 500 g plommon
1/2 – 1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma

Smuldeg
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Värm ugnen till 200 grader.

Annons

Smörj en pajform.

Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Fördela i pajformen.

Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.  Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.

Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin