Annons

Annons


Rädisor med kimchi-majonnäs

Äntligen börjar det dyka upp härliga vårprimörer i grönsaksdiskarna. Hittade bland annat små fina rädisor i olika färger i min matbutik som jag (Monica) inte kunde låta bli att köpa. Har egentligen aldrig gillat rädisor men så åt jag dem tillsammans med kimchi-majonnäs på den fantastiska restaurangen Woodstockholm för några somrar sedan. Sen dess är jag helt såld. Fast ska jag vara ärlig så var det nog kimchi-majonnäsen som gjorde det hela.  Har nu, två år senare, försökt återskapa den och tror jag lyckades rätt bra – även om jag inte minns exakt hur den smakade. Nåväl, denna blev som sagt väldigt god!  Jag var dock lite för lat och mätte inte exakta mängden lag/saft (eller vad man nu ska kalla det) från kimchin som tillsattes… Där får ni helt enkelt smaka av och känna efter själv vad ni tycker blir gott!

.

Annons

.

Kimchi-majonnäs
mängd: ca 2 dl
tid: ca 10 minuter

Det är viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur – gärna rumstemperatur – för annars kan majonnäsen spricka (skära sig). En sprucken majonnäs kan räddas genom att man börjar om med 1 äggula och 1 tsk senap i en skål och sedan sakta och under ständig vispning droppar ner den spruckna majonnäsen. Man kan också droppa lite kallt vatten i den spruckna majonnäsen medan den vispas.

1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk färskpressad citronsaft
1 – 1 ½ tsk dijonsenap
1 ½ – 2 dl neutral rapsolja
lag/juice (eller vad man nu ska kalla det) från kimchi
strösocker
salt

 

Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis och sedan i en fin stråle tills majonnäsen tjocknar och blir krämig. Smaka av med kimchilag, socker och salt.

Servera med rädisor.

Förvara majonnäsen i en tättslutande burk i kylen så håller den i 1 – 2 veckor.

Tips! Vill man ha ännu mer kimchismak kan man mixa ner kimchi eller blanda ner finhackad kimchi.

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Zeta
Annonssamarbete med Marabou