Annons

Annons


Sallad med tonfiskröra, mango, avokado och koriander

För många år sedan när vi drev The Cookbook Café serverade vi en pastasallad med en tonfisk- och mangochutneyröra som var otrolig populär. Röran är så god att vi brukar även servera den på små rostade brödskivor som crostinis. Idag bjuder vi på ett recept på en fräsch sallad med den goda röran tillsammans med färsk mango, avokado, rädisor och rödlök. Använd gärna en riktig god mango chutney – kanske hemgjord?

Annons

Sallad med tonfisk- och mangochutneyröra, färsk mango, avokado och koriander
4 personer

2 burkar tonfisk (i vatten) á ca 200 g 
ca 1 dl mangochutney (gärna lite spicy)
3/4 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
 1/2 rödlök
ca 65 g blandsallad
god olivolja
2 avokado
1 färsk mango
1/2 gurka

ca 20 rädisor
salt och svartpeppar

färsk koriander till garnering

Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisk, mango chutney, créme fraîche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Skala och skiva rödlöken tunt. (Ifall man vill få en mildare smak på den råa rödlöken, skala och skiva rödlöken och lägg den i en skål med kallt vatten i minst 10 minuter. Sila av vattnet.) Skala och skiva avokado och mango. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Skiva rädisorna.

Fördela salladen i tallrikar. Ringla över lite olivolja. Lägg på tonfiskröran, avokado, mango, gurka, rädisor och rödlök. Garnera med färsk koriander.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin