Annons

Annons


Spenatsallad med bacon, avokado och Ranch dressing

Det är en häftig känsla att gå ut i sin trädgård och plocka egenodlade grönsaker och örter som man sedan använder direkt i sin matlagning. Idag lagade jag (Lisa) en sallad på spenat och sallad som jag har odlat i pallkragar. Det har ju varit riktigt varmt och soligt de senaste dagarna –  hjälp vad de har vuxit! Gräslök och persilja har jag också plockat och använt till den goda Ranch dressingen. Dillen är på väg upp men dröjer ett tag tills den är klar.

spenatsallad

.

Spenatsallad med bacon, avokado, ägg och Ranch dressing
4 portioner

ca 200 g färsk spenat och annan sallad
1 paket bacon á ca 140 g
2 avokado
ca 20 körsbärstomater
3 hårdkokta ägg

Ranch dressing
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil

3 msk finhackad bladpersilja
2 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 tsk Worceistershiresås
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk lökpulver
1 krm paprikapulver
salt och svartpeppar

Skölj spenaten och salladen. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och bryt sedan i mindre bitar. Skiva avokadon. Halvera körsbärstomaterna. Skär äggen i klyftor.

Annons

Rör ihop alla ingredienser till Ranch dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Varva alla ingredienser till salladen och servera med dressingen.

 

spenat

 Spenat har jag planterat i flera omgångar för att kunna hinna äta den!

persiljaÄlskar persilja! Tänkte börja torka en del då den har vuxit så mycket sedan jag planterade den och vi kommer inte hinna äta upp allt!

gräslök
Titta vad fina gräslöksblommorna är! Och bakom gräslöken skymtar mina jordgubbsplantor som jag längtar efter ska mogna!

dill

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin