Annons

Annons


Surdegspizzor på Lill-Babs Caffär

Jag (Lisa)och familjen är som sagt i Järvsö. Järvsö är en liten by i Hälsingland, som ligger vackert i en dal, mellan Öjeberget och älven Ljusnan.  Vi åker ofta hit – både på vintern och sommaren. Järvsö har verkligen så mycket att erbjuda vad det gäller vacker natur, kultur, friluftsaktiviteter och matupplevelser. På vintern åker vi skidor i Järvsöbacken med barnvänliga backar och perfekt med närheten till farmor och farfar när någon av våra 3 barn tröttnar och vi andra vill fortsätta.

Annons

På sommaren finns det så mycket att göra så ibland känns det som om man inte hinner med allt! Vi åker båt till någon av de fina stränderna längs Ljusnan och badar, tittar på spännande djur på Järvzoo, leker på Barnens Stenegård medan pappa Lars ibland cyklar downhill på Järvsö Bergcykelpark. Men framförallt fikar vi! Fikar och fikar och fikar! Och äter mycket god mat. För det finns många härliga ställen att äta och fika på häromkring!

Artisten Lill-babs (Barbro Svensson) kommer från Järvsö och har gjort mycket för orten. Många turister vallfärdar hit för att att få en glimt av stjärnan och det är troligt att de springer på varandra på byn då hon fortfarande har många band till Hälsingland. Hon har sitt hus här och även ett härligt ställe som heter Lill-babs Caffär som är ett café och gårdsbutik, samt utställning om Lill-babs långa karriär som artist.

I många år har ”Caffären” funnits och nu på sista tiden har Skästra Gårdsbageri tagit över driften. Caféet serverar  bl a smörgåsar, matiga sallader, lättare rätter, soppor,  surdegsbröd (från eget bageri) och goda bakverk i fin Hälsingemiljö, med sittplatser både inom- och utomhus.

På fredagskvällarna dukar de fram en buffé av 6 sorters stenugnsbakade pizzor tillagade på surdeg och fräscha råvaror. I fredags  var vi där hela gänget. Även om vädret inte var det bästa, satt vi ute och mumsade i oss massor med goda pizzor. Helt perfekt med buffé när man är många hungriga barn (och vuxna!) som inte vill vänta för länge för att få mat!

lillbabs2

Är ni i trakterna – passa på att besöka Lill-Babs Caffär för god mat i trevlig miljö för både vuxna och barn!

pizza
pizza2

pizza4

pizza5
pizza3
Efter barnen har ätit sig mätta, kan de att leka i barnens lekladugård med fina trädjur och en barnaffär med gamla leksaksmatvaror. De vuxna kan fortsätta bli alldeles för mätt på pizza, dricka ett glas vin och lyssna på live musikunderhållning.

lillbabs

 

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Zeta
Annonssamarbete med Marabou